Hvis der er noget, der kan lede tankerne på komfortmad fra det hjemmelige køkken, så er og bliver det den gode, klassiske brændende kærlighed, som virkelig er noget af det nemmeste du kan lave. Nogle steger almindelige bacontern til, men det skal jo gerne mætte lidt, og derfor bruger vi stegeflæsk i skiver. Og når først du har prøvet dét, ja, så har du købt bacontern for sidste gang.
Brændende kærlighed
Ingredienser
- 400 g Stegeflæsk eller bacontern, hvis du er doven
- 500 g Kartofler
- 20 g Smør
- 4 dl Mælk
- 1 bdt Purløg
- 2-4 stk Løg afhængig af størrelsen
- Salt og peber
Sådan gør du
Forberedelse
- Pil og hak dine løg i fine tern.
- Skræl kartoflerne og hak dem til mindre tern, som kommes i en gryde med vand og sættes i kog (ca. 15 min.)
Tilberedning
- Har du købt stegeflæsk i skiver, skær det hele ud i mindre tern.
- Steg flæsket til det hele er brunt, men pas på det ikke bliver brændt.
- Når dit flæsk har den rigtige farve, kom da løg på panden og steg det i fedtet fra flæsket, til det er gyldenbrunt.
- Når flæsk og løg er færdigt, lad det stå på meget lavt blus indtil servering.
- Hæld vandet fra de kogte kartofler.
- Kom smør ved kartoflerne og pisk det godt. Hæld lidt mælk i ad gangen mens der røres, til din kartoffelmos har den ønskede konsistens.
- Smag til med salt og peber.
- Server med rødbeder og purløg på toppen.
Ingen kommentarer.