Ægte komfortmad, der både mætter og smager fantastisk. Du kan tilsætte kød, hvis du synes – men Dahl klarer sig fint uden, ved hjælp af de mange lækre krydderier. Prøv det!

Indisk Dahl

Tilb. tid 1 time
Ret Hovedret
Køkken Indisk
Antal 6

Ingredienser
  

Konserves

  • 2 ds Kokosmælk
  • 2 ds Hakkede tomater
  • 1 ds Ananasringe
  • 1 ds Tomatpure

Krydderier

  • 2 spsk Spidskommen
  • 2 spsk Koriander
  • 2 spsk Karry
  • 2 spsk Chiliflager
  • 2 spsk Hvidløgspulver el. friskpresset hvidløg, hvis du er fancy

Øvrigt

  • 400 g Røde linser
  • 2 dl Olivenolie
  • 2-4 dl Bouillon Okse- eller hønsefond
  • 1 l Vand

Sådan gør du
 

  • Kom olivenolien i en stor gryde og tænd godt op for blusset.
  • Rist alle krydderierne godt af i olien i ca. 10-15 minutter, sammen med tomatpure.
  • Kom herefter vand og alt din konserves ved, rør det godt sammen og lad det simre i et par minutter.
  • Kom til sidst linserne i og lad det stå og småsimre i ca. 45 minutter, eller indtil det er færdigt. Husk at røre rundt med jævne mellemrum.

TIP!

  • Kan fryses ned i mange små portioner.
  • Server evt. med ris, raita, naan-brød eller andet godt.

Kategorier:

Tags:

Få nye opskrifter direkte i indbakken!

Opret dig som bruger, og få flere fordele på tidtilmad.dk. Det er helt gratis!

Ingen kommentarer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering