Når det skal gå stærkt, men alligevel gerne må være godt.
Bøf med fritter og hvidløgsflute
Ingredienser
- 1 1 Bøf af oksekød
- 1 fl Jensens Favorit Sauce
- 1 ps Pommes Frites el. anden kartoffel
- 1 ps Hvidløgsflutes frisk fra frost
- 1 Piskefløde
- 2 fed Hvidløg
Sådan gør du
- Tag dit flute op af fryseren.
- Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
Fritter
- Kom dine fritter på en bageplade og sæt dem i ovnen i ca. 20-30 minutter.
Flute
- Kom dit flute i ovnen de sidste 10 minutter af bagetiden på dine fritter.
Bøf
- Tag din bøf ud af køleskabet en lille times tid før den skal tilberedes, så den opnår stuetemperatur. Læg den på et stykke køkkenrulle. Krydr den godt med salt og peber på begge sider.
- Giv din bedste stegepande en god, stor klat smør og en lille sjat olivenolie, og skru så godt op for varmen. Jo mere smør der er på panden, jo bedre bliver dine bøffer.
- Når smørret bruser op og begynder at brune, lægger du bøfferne på. Pas på, at de ikke rører hinanden. Bøfferne skal have ca. 3-4 minutter på hver side.
- Skru lidt ned for blusset og hæld dit pressede hvidløg ned til smørret og begynd så at "baste" dine bøffer. Med en teske øser du den brusende smør op på bøfferne. Bliv ved, indtil bøfferne skal vendes, og gentag så på den anden side.
- Ryk ikke rundt på bøfferne før de skal vendes. Bare lad dem ligge.
- Løft op i en bøf og se om den har en god stegeskorpe. Hvis den ser dejlig ud, så vender du bøfferne og baster videre på den anden side indtil de er færdige.
- Lad bøfferne hvile ca. 10 minutter før servering, så saften trænger ud i kødet.
Sovs
- Hæld Jensens Favorit Sauce op i en lille gryde og kom fløden ved. Pisk den godt, og lad så sovsen simre ved lavt blus i ca. 5 min.
Ingen kommentarer.