Hvem elsker ikke den flødebagte kartoffel? Den smager dejligt af komfort, er nemt at lave og passer til stort set til alle retter. Mange laver den med frosne kartoffelskiver – og det er da også OK – men jeg foretrækker nu at lave den med friske kartofler, krydret op med grønne bønner stegt i hvidløg. Her får du min opskrift.
Flødebagte kartofler og hvidløgsstegte grønne bønner
Equipment
- 1 Mandolinjern
Ingredienser
Flødebagte kartofler
- 400 g Kartofler Jo større, jo nemmere og bedre
- 1/4 l Piskefløde
- 2 tsk Maizena
- Rosmarin Helst frisk, men tørret kan til nøds også gå
- Salt og peber
Hvidløgsstegte grønne bønner
- 1 kg Haricots Verts fordi "grønne bønner" åbenbart ikke lyder fancy nok.
- 4 fed Hvidløg
- 40 g Smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Flødebagte kartofler
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pil bladende af 2 stilke frisk rosmarin og hak det fint.
- Hæld fløde, rosmarin, Maizena, salt og peber sammen i en skål og lad det trække mens du ordner kartofler.
- Skyl og rens kartoflerne grundigt for urenheder og jord. De skal være skrubbet helt rene. Er der meget jord på, bør du skrælle dem.
- Snit kartoflerne i fine, tynde skiver på et mandolinjern. Har du ikke et mandolinjern kan du selvfølgelig også bare bruge en køkkenkniv.
- Kom kartoffelskiverne i en skål med koldt vand og skyl et par gange, så du får stivelsen ud.
- Hæld kartoffelskiverne ned i et ildfast fad eller en aluminiumsbakke, og hæld fløden over kartoflerne så det dækker.
- Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 30 minutter med, eller indtil der er kommet en fin, mørk skorpe på toppen.
- Når kartoflerne er færdige, tag fadet ud af ovnen og lad det hele trække et par minutter før servering.
Hvidløgsstegte grønne bønner
- Pil hvidløg og pres det ud i en lille skål.
- Skyl dine grønne bønner. Er de frosne, så skyl dem til de er tøet op.
- Kom smør på en varm pande. Når smørret bruser op, svits da det pressede hvidløg af i smørret.
- Inden hvidløget bliver brunt, kom alle bønnerne på panden og vend det godt rundt, så smør og hvidløg bliver godt fordelt.
- Lad det stege ved jævn varme i ca. 15-20 minutter. Husk at røre rundt i bønnerne løbende.
Ingen kommentarer.