Hvem elsker ikke den flødebagte kartoffel? Den smager dejligt af komfort, er nemt at lave og passer til stort set til alle retter. Mange laver den med frosne kartoffelskiver – og det er da også OK – men jeg foretrækker nu at lave den med friske kartofler, krydret op med grønne bønner stegt i hvidløg. Her får du min opskrift.

Flødebagte kartofler og hvidløgsstegte grønne bønner

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Ret Hovedret, Tilbehør
Antal 2

Equipment

  • 1 Mandolinjern

Ingredienser
  

Flødebagte kartofler

  • 400 g Kartofler Jo større, jo nemmere og bedre
  • 1/4 l Piskefløde
  • 2 tsk Maizena
  • Rosmarin Helst frisk, men tørret kan til nøds også gå
  • Salt og peber

Hvidløgsstegte grønne bønner

  • 1 kg Haricots Verts fordi "grønne bønner" åbenbart ikke lyder fancy nok.
  • 4 fed Hvidløg
  • 40 g Smør
  • Salt og peber

Sådan gør du
 

Flødebagte kartofler

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Pil bladende af 2 stilke frisk rosmarin og hak det fint.
  • Hæld fløde, rosmarin, Maizena, salt og peber sammen i en skål og lad det trække mens du ordner kartofler.
  • Skyl og rens kartoflerne grundigt for urenheder og jord. De skal være skrubbet helt rene. Er der meget jord på, bør du skrælle dem.
  • Snit kartoflerne i fine, tynde skiver på et mandolinjern. Har du ikke et mandolinjern kan du selvfølgelig også bare bruge en køkkenkniv.
  • Kom kartoffelskiverne i en skål med koldt vand og skyl et par gange, så du får stivelsen ud.
  • Hæld kartoffelskiverne ned i et ildfast fad eller en aluminiumsbakke, og hæld fløden over kartoflerne så det dækker.
  • Sæt fadet i ovnen og bag i ca. 30 minutter med, eller indtil der er kommet en fin, mørk skorpe på toppen.
  • Når kartoflerne er færdige, tag fadet ud af ovnen og lad det hele trække et par minutter før servering.

Hvidløgsstegte grønne bønner

  • Pil hvidløg og pres det ud i en lille skål.
  • Skyl dine grønne bønner. Er de frosne, så skyl dem til de er tøet op.
  • Kom smør på en varm pande. Når smørret bruser op, svits da det pressede hvidløg af i smørret.
  • Inden hvidløget bliver brunt, kom alle bønnerne på panden og vend det godt rundt, så smør og hvidløg bliver godt fordelt.
  • Lad det stege ved jævn varme i ca. 15-20 minutter. Husk at røre rundt i bønnerne løbende.

Tags:

Få nye opskrifter direkte i indbakken!

Opret dig som bruger, og få flere fordele på tidtilmad.dk. Det er helt gratis!

Ingen kommentarer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vurdering