Når det skal være rigtig nemt, men det samtidigt gerne må være lækkert, slår en god, hjemmerørt tunsalat med sprød baconknas aldrig fejl. Det er nemt at lave, tager stort set ingen tid – og så smager det bare dejligt. Derhjemme går min tunsalat altid rent hjem, og her får du opskriften.
Tunsalat med baconknas
Ingredienser
- 2 ds Tun
- 100 g Bacontern
- 1 stk Rødløg
- 1 stk Rød peber
- 1 ds Majs kan undlades eller serveres ved siden af
- 2 spsk Salatmayonnaise
- 1 tsk Provencekrydderi el. anden krydderi (f.eks. tørret timian, rosmarin, basilikum, oregano)
- 2 spsk Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Steg dine bacontern på en pande til de er sprøde og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Pil og hak dit løg i små fine tern.
- Skyl og hak den røde peber til små fine tern.
- Hæld væden fra din tun.
- Hæld væden fra dine majs.
- Hæld alle ingredienserne i en skål, og rør godt og grundigt sammen til det har den ønskede konsistens.
- Kom dine bacontern i tunsalaten og rør det sammen.
- Kom tunsalaten i en lufttæt beholder, og kom den køleskabet en times tid inden servering.
- Server på et godt stykke rugbrød.
- Pynt evt. med lidt overskydende baconknas, lidt friskhakket persille – eller nyd som det er.
Ingen kommentarer.