Kylling i karry, mad, skål, køkkenbord

Kylling i karry er en lækker og populær ret, der kombinerer mørt kyllingekød med smagfuld karrysauce. Denne opskrift er hurtig og nem at følge, og den vil helt sikkert glæde dine smagsløg.

Kylling i karry, mad, skål, køkkenbord

Kylling i karry

Tilb. tid 1 time
Ret Hovedret
Antal 4

Ingredienser
  

Karrysovs

  • 1 stk Løg
  • 2 stk Æbler
  • 1 stk Hønseboullion-terning el. hønsefond
  • 1 spsk Sukker
  • 3 spsk Karry afhængig af ønsket styrke
  • 2 ds Kokosmælk
  • 2 spsk Hvedemel
  • Salt og peber

Kød

  • 2 stk Kyllingebryst
  • 1 tsk Smør el. kokosolie

Sådan gør du
 

Kød

  • Steg kyllingebrysterne på en pande, så de får en god og brun stegeskorpe. De skal bare ha' et par minutter på hver side. Kyllingerne koger færdig i karrysovsen.
  • Skær kyllingen ud i små tern, strimler, trævler eller hvordan du nu foretrækker kødet i sovsen. Jeg rører som regel min kylling ud i en røremaskine, så det bliver til meget fine små trævler – men der er meget oprydning bagefter.

Karrysovs

  • Pil og snit dit løg fint.
  • Skræl dine æbler, skær kernehusene ud, og snit æblerne fint.
  • Brun karry, løg og æbler af i en stor gryde med lidt smør.
  • Kom melet i gryden og rør det hele godt sammen. Pas på, for det kan hurtigt brænde på – brug evt. mellemlavt blus.
  • Fortynd med en dåse kokosmælk. Hvis den stadig er meget tyk, hæld da en dåse mere ved, eller to.
  • Når sovsen har den ønskede konsistent, kom da sukker i og lad det stå i et par minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • Kom til sidst kyllingen i gryden og lad det stå og simre i ca. 30 minutter.

Server med dit foretrukne tilbehør!

    Noter

    Kylling i karry kan serveres med lige det tilbehør, du bedst kan li’. Jeg foretrækker selv at spise Jasmisris til, hvorimod min kæreste vil helst ha’ kartofler. Måske foretrækker du noget helt tredje – du bestemmer helt selv.

    Kategorier:

    Tags:

    Få nye opskrifter direkte i indbakken!

    Opret dig som bruger, og få flere fordele på tidtilmad.dk. Det er helt gratis!

    Ingen kommentarer.

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Vurdering