Klassisk biksemad
Ingredienser
- 500 g Oksekød Evt. rester fra steg
- 200 g Bacontern
- 1 kg Kartofler
- 3 stk Løg
- 50 g Smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Kartofler
- Skræl kartoflerne og skyl dem.
- Snit kartoflerne i små tern.
- Skyl dine kartoffeltern igennem og lad dem dryppe af.
Løg
- Pil dine løg og skær dem i fine tern.
Kød
- Skær alt dit kød i fine tern.
Svits!
- Svits bacon af i en stor gryde til det tager farve.
- Når bacon har taget farve, tilsæt da smør.
- Når smørret bruser op, tilsæt da kartofler, løg og oksekød, og skru op for blusset.
- Sæt låg på gryden, og rør godt rundt ca. hvert 5. minut. For bedste resultat, bliv ved så længe som muligt – men stop når biksemaden har den konsistens du bedst kan li'.
Tip!
- Server med spejlæg og rødbeder. Du kan også bare tilsætte en god brun sovs og nogle franske kartofler.
- Engelsk sauce i gryden giver et virkelig godt pift til din biksemad.
Ingen kommentarer.