Ægte komfortmad, der både mætter og smager fantastisk. Du kan tilsætte kød, hvis du synes – men Dahl klarer sig fint uden, ved hjælp af de mange lækre krydderier. Prøv det!
Indisk Dahl
Ingredienser
Konserves
- 2 ds Kokosmælk
- 2 ds Hakkede tomater
- 1 ds Ananasringe
- 1 ds Tomatpure
Krydderier
- 2 spsk Spidskommen
- 2 spsk Koriander
- 2 spsk Karry
- 2 spsk Chiliflager
- 2 spsk Hvidløgspulver el. friskpresset hvidløg, hvis du er fancy
Øvrigt
- 400 g Røde linser
- 2 dl Olivenolie
- 2-4 dl Bouillon Okse- eller hønsefond
- 1 l Vand
Sådan gør du
- Kom olivenolien i en stor gryde og tænd godt op for blusset.
- Rist alle krydderierne godt af i olien i ca. 10-15 minutter, sammen med tomatpure.
- Kom herefter vand og alt din konserves ved, rør det godt sammen og lad det simre i et par minutter.
- Kom til sidst linserne i og lad det stå og småsimre i ca. 45 minutter, eller indtil det er færdigt. Husk at røre rundt med jævne mellemrum.
TIP!
- Kan fryses ned i mange små portioner.
- Server evt. med ris, raita, naan-brød eller andet godt.
Ingen kommentarer.