Tag en klassiker til nye højder. Med denne opskrift vil du imponere både dig selv og dine gæster med en gourmetoplevelse i dit eget hjem.
Bøf Bearnaise med ovnbagt grønt og hjemmelavede fritter
Ingredienser
- 2 stk Bøf af oksekød Gerne med en god fedtmarmorering
- 2 l Olie Raps eller solsikke
- 2 stk Rødbeder
- 4 stk Gulerødder
- 2 stk Pastinak
- 4 stk Bagekartofler
- 1 fed hvidløg
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader (varmluft).
Klargøring af bøf
- Tag dine bøffer ud af køleskabet, helst en times tid før tilberedning.
- Krydr godt med salt og peber på begge sider.
Klargøring af fritterne
- Skræl bagekartoflerne og skær evt. urenheder væk.
- Skær kartoflerne i tykke stave.
- Skyl fritterne grundigt et par gange, og læg dem så til tørre på et viskestykke indtil de skal friteres.
Klargøring af grønt
- Skræl gulerødder, rødbeder og pastinak.
- Skær i tykke stave, ligesom fritterne.
- Skyl efter for jord, og lad det dryppe af i en si i håndvasken. Pas på rødbedesaften – det farver!
- Læg det grønne i et ild- eller ovnfast fad.
- Pres et hvidløg ud i en lille skål til senere.
Ovnbagt grønt
- Giv fadet med dine grøntsager en gavmild sjat olivenolie, og drys godt med salt og peber. Blandt det hele godt, og sæt så fadet ind i ovnen i ca. 30 minutter.
Fritter
- Hæld olien i en stor gryde og lad det varme op til +200 grader.
- Når olien er varm, hæld da FORSIGTIGT 1-2 håndfulde fritter i olien.
- Når fritterne har den farve / sprødhed du ønsker, fisk dem op med en si eller hulske og lad dem dryppe af i et fad med køkkenrulle.
- Krydr med salt.
- Gentag med resten af fritterne.
Bøf
- Giv din bedste stegepande en god, stor klat smør og en lille sjat olivenolie, og skru så godt op for varmen. Jo mere smør der er på panden, jo bedre bliver dine bøffer.
- Når smørret bruser op og begynder at brune, lægger du bøfferne på. Pas på, at de ikke rører hinanden. Bøfferne skal have ca. 3-4 minutter på hver side.
- Skru lidt ned for blusset og hæld dit pressede hvidløg ned til smørret og begynd så at "baste" dine bøffer. Med en teske øser du den brusende smør op på bøfferne. Bliv ved, indtil bøfferne skal vendes, og gentag så på den anden side.
- Ryk ikke rundt på bøfferne før de skal vendes. Bare lad dem ligge.
- Løft op i en bøf og se om den har en god stegeskorpe. Hvis den ser dejlig ud, så vender du bøfferne og baster videre på den anden side indtil de er færdige.
- Lad bøfferne hvile ca. 10 minutter før servering, så saften trænger ud i kødet.
Husk sovsen!
- Hvis du er typen der gerne vil lave din bearnaise fra bunden, så kan du lige nå det. Jeg klarer mig typisk bedst med en færdiglavet Bearnaise fra køledisken, evt. rørt op med lidt ekstra smør og en god teske tørret Estragon.
Ingen kommentarer.