Vi har aldrig rigtigt spist tzatziki hjemme hos os, indtil vi besøgte Kreta for nogle år tilbage, hvor tzatzikien virkelig fik sneget sig ind på hitlisten. En utrolig versatil og nem lille ret, der både kan serveres som tilbehør til aftensmaden – eller bare spises som en snack med lidt brød til.
Græsk Tzatziki
Ingredienser
- 1 stk Agurk
- 500 g Græsk yoghurt 10%
- 4 fed Hvidløg
- 1 tsk Korriander Tørret
- 1 dl Olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du
Agurk
- Riv skrællen af agurken. Skrællen gemmes til senere.
- Skær agurken over på midten, og skær derefter de halverede agurker igen på midten.
- Skær indmaden fra agurken væk.
- Snit agurken i fine stykker.
- Drys agurkestykkerne ud på et stort stykke køkkenrulle eller viskestykke, og lad væsken fra agurken trænge ud. Lad det dræne i ca. 30 minutter.
Tzatziki
- Pres dit hvidløg.
- Kom alle ingredienserne i en røreskål og rør det hele godt sammen.
- Lad tzatzikien stå og trække i køleskabet i ca. 2 timer før servering.
Ingen kommentarer.